Etiketter

, , , , ,

På en del forum, i varje fall inte om du skriver om något som forumets ägare bedömer kunna konkurrera med den forumägarens egna försäljning. Att påvisa konstigheterna med den essentiella aminosyran L-Tryptofan som av svårförståeliga skäl är läkemedelsklassad i ren form men ändå säljs av Läkemedelsverket. Följande inlägg blev helt censurerat på forumet Kollozeum. Anledning: Inlägget länkade till Myndighetens paradoxala försäljning av L-Tryptofan.
Visst är paranoian intressant, att myndigheterna kan tänkas konkurrera med en vara som är läkemedelsklassad …. Kan det bero på att forumets egna produkter håller en så låg kvalitet att de inte klarar sig utan att censurera länkar till myndighetens egna paradoxala försäljning av en substans som därmed rimligen inte konkurrerar med censursaxens egna säljintressen?

OK det var många gissningar här.
Så här är det: Tryptofan är ett essentiell aminosyra och ingår i alla kompletta proteinkällor. Kyckling, kött, whey etc.
tillämpning av läkemedelslagen på vissa varor (LVFS 1995:9)

Citat:
alla former av aminosyran L-tryptofan, om den inte ingår naturligt i protein eller i sådant livsmedel som avses i 20 § livsmedelslagen (1971:511) och inte heller i sådant djurfoder som avses i EG-kommissionens direktiv 94/39/ EG,

Vilket i praktiken innebär att det är förbjudet att sälja L-Tryptofan i ren form eller alternera nivån av L-Tryptofan uppåt i något som ska ätas. Lagstiftaren har dock inte noterat att även 5-hydroxytryptofan också borde omfattas av förordningen enligt samma logik, dessutom till en högre grad då 5-HTP har en högre omvandling än L-Tryptofan.

Surmagade kritiker hävdar att förbjudet mot högre nivåer av L-Tryptofan i livsmedel eller kosttillskott rent tidsmässigt hänger väl samman med lanseringen av SSRI preparat. Nu när alla vet att L-Tryptofan är förbjudet på marknaden och att lagstiftningen kring det hela i flera stycken har bristande logik kan jag lika gärna berätta hur man kommer över denna illegala substans.
Jag hoppas att moderatorerna kan ha överseende med att jag postar en länk till vart den illegala substansen kan inköpas, men det är av stor vikt för att understryka bristen på strukturell logik. Här kommer länken till Webshopen som säljer

L-Tryptofan (förbjuden länk till svensk myndighet)
webbutiken.slv.se/articles/article.asp?article_id=712
dock verkar åtgången varit stor det senaste då produkten för tillfället är restnoterad.

Frågar någon om ni ska ha substansen för inmundigande eller oral applicering bör ni därför neka och erkänna att ni ämnat ha substansen för att ändra fotoinemissionen från de postanala cillierna, vilket i klartext betyder att ni ska bleka rövhåret med substansen! -Tänk på det så att ni har ordning och reda på det hela och inte begår några lagbrott med det illegala läkemedlet som för övrigt finns i alla kompletta proteinkällor och är livsnödvändigt för människan sedan urtiden.
—————-
Tankar

Men visst är det en intressant utveckling när länkar till Svenska myndigheter inte är tillåtna om de anses utgöra ett hot för forumägarens kommersiella intressen? Någon som kan serva med fler exempel på när kommersiella intressen förbjuder länkar till Svenska myndigheter av någon typ? Eller är detta unik månntro?

Edit. Länken till LMV och deras webbutik som sålde L-Tryptofan har slutat att gälla. Så nu kan hugande spekulanter som vill köpa den illegala livsnödvändigheten inte längre köpa den direkt från myndigheten… Ibland överträffar verkligheten dikten.

Gserp